Polityka prywatności

  1. Administrator sklepu internetowego
    Administratorem sklepu pod adresem singleorigin.pl jest:
    Kaldi Coffee Michał Socha
    Królowej Marysieńki 11
    96-316 Międzyborów.
    NIP: 5291726878
    REGON: 142155445
    palarnia@singleorigin
  2. Dane zbierane podczas rejestracji.
    W sklepie Single Origin nie musisz się rejestrować aby dokonać zakupu. Rejestracja pozwoli Ci jednak na zaoszczędzenie czasu przy kolejnych zakupach – nie będziesz musiał bowiem ponownie wypełniać formularza zamówienia. Podczas rejestracji zapytamy Cię o Twój adres e-mail oraz hasło jakiego będziesz używał na naszej witrynie, a także o imię i nazwisko, adres etc.
  3. Dane zbierane podczas transakcji zakupu.
    Zanim będziesz mógł dokonać transakcji zakupu towaru w sklepie Single Origin zapytamy Cię o imię, nazwisko, adres zamieszkania, numer telefonu, oraz dane dotyczące formy płatności.
  4. Dane zbierane automatycznie.
    Podczas Twojej wizyty na naszej stronie internetowej, automatycznie zbierane są anonimowe dane dotyczące Twojej wizyty, np. jak do nas trafiłeś. typ przeglądarki, typ systemu operacyjnego itp.
    Dane zbierane automatycznie mogą być użyte do analizy zachowań użytkowników na naszej stronie internetowej, zbierania danych demograficznych o naszych użytkownikach lub do personalizacji zawartości naszych stron internetowych. Dane te są zbierane automatycznie o każdym użytkowniku, ale nie zawierają żadnych osobowych umożliwiających identyfikację konkretnej osoby.
  5. Dane osobowe pobierane podczas kontaktów z Single Origin.
    1. Gdy kontaktujesz się z nami za pomocą strony internetowej, telefonu, poczty e-mail itp., przekazujesz nam swoje dane osobowe, np. imię, nazwisko, adres e-mail etc.
    2. Dane zbierane podczas rejestracji będą wykorzystane wyłącznie do umożliwienia Tobie zalogowania się do naszego systemu.
    3. Dane zbierane podczas transakcji zakupu będą wykorzystane wyłącznie w celu realizacji transakcji oraz wysłania Tobie zamówionego towaru.
    4. Gdy dokonasz zakupu, Twoje dane mogą być udostępnione:
      1. Firmie obsługującej transakcje płatnicze i/lub przelewy elektroniczne, w celu obciążenia Twojej karty kredytowej lub konta bankowego kwotą wynikającą z zamówienia
      2. Firmie odpowiadającej za dostarczenie zamówionego towaru (DHL, Poczta Polska, InPost) – zależnie od formy dostawy Towaru, która została wybrana podczas zakupu.
    5. Jeżeli wyraziłeś zgodę na otrzymywanie naszego newslettera, wykorzystamy Twoje dane osobowe w celu wysłania Ci naszego newslettera (informacji handlowych w formie elektronicznej).
    6. Dane zbierane w trakcie korespondencji pomiędzy Tobą, a naszym serwisem będą wykorzystane wyłącznie w celu odpowiedzi na Twoje zapytanie.
    7. W przypadku kontroli Generalnego Inspektoratu Ochrony Danych Osobowych, Twoje dane mogą zostać udostępnione pracownikom Inspektoratu zgodnie z ustawą o ochronie danych osobowych.
    8. W przypadku naruszenia Regulaminu naszego serwisu, naruszenia prawa lub gdy będą wymagały tego przepisy prawa, możemy udostępnić Twoje dane organom wymiaru sprawiedliwości.
  6. W jaki sposób będziemy się z Tobą kontaktować?
    Jeżeli dokonałeś transakcji zakupu towaru, będziesz otrzymywać od nas e-maile dotyczące Twojej transakcji. Możemy również kontaktować się z Tobą telefonicznie, jeżeli będziemy mieli ważne informacje dotyczące Twojego zamówienia.
    Jeżeli zapisałeś się na nasz Newsletter lub w inny sposób wyraziłeś zgodę na jego otrzymywanie, będziesz od nas otrzymywać drogą e-mailową nasz Newsletter.
  7. W jaki sposób możesz poinformować nas o zmianie danych lub zażądać do nich wglądu?
    Prosimy o przesłanie takiej informacji na adres palarnia@singleorigin.pl.
  8. Wykorzystanie ciasteczek („cookies”).
    Nasza strona internetowa wykorzystuje ciasteczka (ang. „Cookies”), które służą do gromadzenia anonimowych informacji statystycznych oraz zapisywania preferencji użytkownika w zakresie korzystania z naszej witryny. Ciasteczka nie zawierają żadnych danych osobowych.
  9. W jaki sposób zabezpieczamy Twoje dane osobowe?
    Komunikacja między Twoim komputerem, a naszym serwerem, gdy zbieramy Twoje dane osobowe, jest zaszyfrowana z użyciem protokołu SSL (Secure Socket Layer). Dodatkowo, nasze bazy danych zabezpieczone są przed wglądem osób trzecich w profesjonalnym datacenter, które spełnia wymagania w zakresie ochrony danych osobowych.
  10. Zmiany naszej polityki prywatności.
    Zastrzegamy sobie prawo zmiany powyższej polityki prywatności poprzez opublikowanie nowej polityki prywatności na tej stronie.
  11. Kontakt z nami
    Jeśli masz jakiekolwiek pytania dotyczące naszej polityki prywatności – zapraszamy do kontaktu! Dane kontaktowe:
    Palarnia Kawy Single Origin – Kaldi Coffee Michał Socha
    Królowej Marysieńki 11
    96-316 Międzyborów.
    NIP: 5291726878
    REGON: 142155445
    palarnia@singleorigin.pl