Kawy z Ameryki Środkowej

Kawy amerykańskie są mało kwasowe, mają nuty orzechów i czekolady. Smak i aromat wielu z nich można określić jako „klasycznie kawowy”. Jeżeli nie wiesz jaką kawę wybrać na początek, spróbuj właśnie jednej z tych.

Espresso Mestieri

16.9099.90
KOFEINA:
KWASOWOŚĆ:
INTENSYWNOŚĆ:
Kontynent

Espresso Mestieri to wysokiej klasy mieszanka najlepszych arabik z Ameryki Południowej i Środkowej oraz Afryki, wzbogacona dodatkiem (20%) znakomitej indyjskiej robusty, nadającej moc i wyrazisty charakter.

KAWA MIESIĄCA

Kostaryka Tarrazu

19.90129.90
KOFEINA:
KWASOWOŚĆ:
INTENSYWNOŚĆ:
Kontynent

Kostarykańska Tarrazu to mocna i intensywna arabika o czekoladowo-orzechowych nutach i minimalnej kwasowości. Pochodzi z regionu Tarrazu, uznawanego za jedno z najlepszych miejsc na świecie do uprawy kawy.

Nikaragua Finca El Limoncillo

17.90119.90
KOFEINA:
KWASOWOŚĆ:
INTENSYWNOŚĆ:
Kontynent

Kawa pochodząca od najbardziej renomowanych plantatorów w Nikaragui, z bardzo małą kwasowością i dominującymi nutami czekolady mlecznej, która dwukrotnie zdobyła tytuł "Cup of Excellence".

Gwatemala Cafe Carmona

17.90119.90
KOFEINA:
KWASOWOŚĆ:
INTENSYWNOŚĆ:
Kontynent

Klasyczna arabika z Ameryki Środkowej, o orzechowo-czekoladowych nutach i małej kwasowości. Jest to jedna z najlepiej ocenianych kaw na świecie, co zawdzięcza m.in. zawsze bardzo wysokiej jakości i świetnemu zbalansowaniu.

Dominikana Ocoa

19.90129.90
KOFEINA:
KWASOWOŚĆ:
INTENSYWNOŚĆ:
Kontynent

Rewelacyjna arabika z Dominikany. Kawa bez wyczuwalnej kwasowości, ze słodkimi nutami orzecha, czekolady i karmelu.

Meksyk Maragogype

30.90219.90
KOFEINA:
KWASOWOŚĆ:
INTENSYWNOŚĆ:
Kontynent

Tzw. "kawa słoniowata", o bardzo dużych ziarnach, których długość dochodzi nawet do 2,5 cm. Jest to arabika o niewielkiej kwasowości i bogactwie słodkawych aromatów, z dominującymi nutami waniliowo-miodowymi.

Honduras La Campa Lempira

17.90119.90
KOFEINA:
KWASOWOŚĆ:
INTENSYWNOŚĆ:
Kontynent

Kawa ta jest uprawiana na niewielkiej farmie położonej pośród parku narodowego Celaque, u podnóża góry o tej samej nazwie. Arabika o pełnym smaku i czekoladowo-orzechowych nutach.

Meksyk Esmeralda SHG EP

17.90119.90
KOFEINA:
KWASOWOŚĆ:
INTENSYWNOŚĆ:
Kontynent

Esmeralda to arabika gatunku Bourbon. Ma słodki, lekko orzechowy i kwiatowy smak oraz intensywny, lekko kwiatowy aromat, małą kwasowość i wyważone body. Litery EP oznaczają eksport na rynek europejski (ziarna najlepszej jakości).

Nikaragua Sacacli BIO

19.90129.90
KOFEINA:
KWASOWOŚĆ:
INTENSYWNOŚĆ:
Kontynent

Ekologiczna arabika z regionu Jinotega w Nikaragui, domyślnie wypalana pod metody ciśnieniowe.

Meksyk Las Hortensias BIO

19.90129.90
KOFEINA:
KWASOWOŚĆ:
INTENSYWNOŚĆ:
Kontynent

Znakomita, ekologiczna arabika z południa Meksyku - wprost z certyfikowanych plantacji z rejonu miasta Motozintla, którą palimy do espresso.