Kawy wypalane po amerykańsku - średni poziom palenia

Średnie palenie („amerykańskie”) to idealne rozwiązanie dla tych, którzy nie boją się w kawie delikatnej kwasowości, ale oczekują też pewnej mocy. To bardzo dobry poziom palenia dla tzw. alternatywnych metod parzenia – dripa, aeropressu czy frenchpressu.

Jest dobry, uniwersalny kompromis między paleniem wiedeńskim (mocnym, dedykowanym dla parzenia ciśnieniowego), a jasnymi paleniami, które skutkują – nieakceptowalną dla wieli kawoszy – wysoką kwasowością kawy.

Pamiętaj, że każdą kawę możemy wypalić tak, jak chcesz – jeśli zamówisz przynajmniej 1kg tak wypalonej kawy.
Jeżeli to za dużo, skorzystaj z naszej specjalnej akcji FREEKEND i zamów nawet 100g dowolnie wypalonych ziaren.

Etiopia Yirgacheffe

19.90129.90
KOFEINA:
KWASOWOŚĆ:
INTENSYWNOŚĆ:
Kontynent

Etiopia Yirgacheffe - królowa kaw afrykańskich - jest uważana za jedną z najlepszych kaw na świecie. Ma wyraźnie wyczuwalne cytrusowe nuty i kwiatowy aromat. Jest to kawa, którą choć raz trzeba spróbować!

Indie Mysore Nugget

17.90119.90
KOFEINA:
KWASOWOŚĆ:
INTENSYWNOŚĆ:
Kontynent

Delikatna arabika o korzennych nutach i minimalnej kwasowości. Indyjska Mysore Nugget to fantastyczna kawa o przyjemnej syropowatej konsystencji i idealnie zbalansowanym smaku.

Tanzania Kilimanjaro

17.90119.90
KOFEINA:
KWASOWOŚĆ:
INTENSYWNOŚĆ:
Kontynent

Jedna z najlepszych kaw z Afryki, rosnąca u podnóża góry Kilimanjaro.

Kenia Grand Africa

20.90149.90
KOFEINA:
KWASOWOŚĆ:
INTENSYWNOŚĆ:
Kontynent

Jedna z najbardziej cenionych arabik na świecie, o ziarnach klasy AA i ocenie SCA na poziomie 85 punktów. Jest to kawa z przyjemną owocową kwasowością, cytrusowo-kwatowymi nutami, z wyczuwalnymi akcentami wiśni, moreli i jaśminu.

Brazylia Geisha Santa Cecilia

29.90199.90
KOFEINA:
KWASOWOŚĆ:
INTENSYWNOŚĆ:
Kontynent

Znakomita arabika odmiany Geisha od renomowanego rodzinnego przedsiębiorstwa Veloso Coffee, wypalana pod metody alternatywne.

Peru Cajamarca BIO

19.90129.90
KOFEINA:
KWASOWOŚĆ:
INTENSYWNOŚĆ:
Kontynent

Peruwiańska, organiczna arabika z uznanej kooperatywy Sol y Café, położonej w górskim regionie Cajamarca - którą wypalamy do przelewów.

Etiopia Yirgacheffe Koke BIO

20.90149.90
KOFEINA:
KWASOWOŚĆ:
INTENSYWNOŚĆ:
Kontynent

Królowa kaw afrykańskich w wersji BIO – wprost od rolników z ekologicznych upraw regionu Gedeo w Etiopii, która palimy do przelewów.